Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα!
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δεν μας αφορά. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ξεζουμίζουν το λαό, αυξάνουν ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!

Μας θέλουν όλους στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι, στα ξενοδοχεία, τα πολυκαταστήματα, τα super market. Απελευθερώνουν τις απολύσεις, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακάτικη αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, μειώνουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα σε όλα τα επίπεδα που θα...

... πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ό,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επομένους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους.
H επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε;
Στις 4 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας την Κέρκυρα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Αν κάθε ένας από εμάς πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν τα σωματεία μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει συμβιβασμό και υποταγή.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε ξενοδοχείο, τόπο δουλειάς, σε κάθε χωριό. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.
Σε αυτό τον αγώνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά και καλούν κάθε σωματείο να πάρει αποφάσεις συμμετοχής.
Το συλλαλητήριο στις 4 Οκτώβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, ειναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.  
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!
Όχι άλλες θυσίες για το λαό!
Όσοι σπέρνουν αυταπάτες γλυκοκοιτώντας την κάλπη, λέγοντας πως έχουν το μαγικό φίλτρο που θα πείσει τους δανειστές, φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση. Φοβούνται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων.
Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες,  απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  

ΣΗΜΕΡΑ
4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ