Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ !!!!

                                                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις που επιχειρεί εναντίον φοιτητών του Ιδρύματος η Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου σε αγαστή συνεργασία με τον πρώην Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιωάννη Σαριδάκη (σήμερα Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλεγμένο από τον κουμπάρο του).
Είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή των υπό δίωξη φοιτητών οφείλεται στις...

...πολιτικές τους απόψεις και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα εφόσον είναι γνωστοί οι αγώνες που χρόνια τώρα δίνουν για την υπεράσπιση του δημοσίου Πανεπιστημίου αλλά και η ευαισθησία τους απέναντι στα προβλήματα των δοκιμαζομένων συμπολιτών μας και η συμμετοχή τους στους αγώνες .
Σε μια εποχή όπου το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου εξαπολύει επίθεση στο σύνολο της κοινωνίας , η Πρυτανεία σε συμπόρευση με πρώην καθηγητή, για ενέργειες του οποίου μαθαίνουμε ότι διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και η - πάντα πρόθυμη- κυβερνητική ΠΑΣΠ Ιουνίου επιχειρούν να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στο Πανεπιστήμιο .
Το νεοφιλελεύθερο όραμα για τα Πανεπιστήμια, που συμμερίζονται τόσο η Πρυτανεία του Ι.Π. και ο πρώην διδάσκων σε αυτό , όσο προφανώς και η παράταξη της ΠΑΣΠ , θέλει ένα πανεπιστήμιο ξεκομμένο από κάθε μορφή κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού, ξεκομμένο από την κοινωνία και τα προβλήματά της , ένα πανεπιστήμιο-εργαστήριο παραγωγής “καταρτισμένων” ημιμαθών και φοβισμένων ανθρώπων, εύκολη λεία των αγοραίων διαθέσεων του κάθε ιδιώτη επιχειρηματία, ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους χυδαίους νόμους της αγοράς .
Σε αυτό το ''όραμα'' στέκεται εμπόδιο η συλλογική δράση , η αγωνιστικότητα και το πολιτικοποιημένο φοιτητικό κίνημα , το πανεπιστημιακό άσυλο και οι συνδικαλιστικές κατακτήσεις των φοιτητών.
Δυστυχώς η άθλια αυτή , χουντικής έμπνευσης πρακτική συντάσσεται με τη λογική της κυβέρνησης για τη θεωρία των δύο άκρων που ταυτίζει αγωνιστικές πρακτικές με τη βία των φασιστών δολοφόνων . Ευτυχώς η πλειονότητα των καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι αλληλέγγυα με τους διωκόμενους φοιτητές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους φοιτητές αλλά και σε όλους τους αγωνιζόμενους καθηγητές, φοιτητές και υπαλλήλους του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θα είναι δίπλα τους σε κάθε αγώνα εναντίον του κυβερνητικού ολοκληρωτισμού. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να συμπαραταχθεί με το αγωνιζόμενο κομμάτι του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα θα σκύψει το κεφάλι μπροστά στη σύγχρονη χούντα που προσπαθούν να επιβάλλουν.
Θα μας βρουν μπροστά τους!

                                                    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Κέρκυρας