Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗ Λ.Ε ΓΑΡΙΤΣΑΣ....

…με την παρουσίαση του αφιερώματος στον Μπρεχτ στην ΕΡΑ Κέρκυρας
ΕΡΤ ΜΠΡΕΧΤ 1-7-13 001.JPG Τη Δευτέρα (χτες) 1/7 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας  στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, το αφιέρωμα στον ΜΠΡΕΧΤ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ στην Κέρκυρα. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να τον κρατούν ανοικτό, κόντρα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τις μεθοδεύσεις των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Η εκδήλωση με τίτλο «Το έργο και η τέχνη του ΜΠΡΕΧΤ πρόσκληση για τους αγώνες του σήμερα» παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία του ποιητή με τη φιλόλογο Ρούλα Καρδάμη, ενώ έργα του απήγγειλαν οι:
 Βασίλης Μαμωνάς, Ρούλα Καρδάμη και Σπύρος Κυανούρας. Μελοποιημένα έργα του Μπρέχτ ερμήνευσαν ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Σοφιανός, ενώ προβάλλονταν έργα ζωγράφων του μεσοπολέμου, αλλά και έργα του Κερκυραίου ζωγράφου Δημήτρη Σοφιανού. Την παράσταση σκηνοθέτησε η φιλόλογος Μάγδα Σγούρου.

ΕΡΤ ΜΠΡΕΧΤ 1-7-13 002.JPG       Ξεχωριστή είναι και η πολιτιστική δραστηριότητα της Λαϊκής Επιτροπής Γαρίτσας, καθώς από τις πρώτες μέρες της δράσης της μέχρι σήμερα συνεχίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμού με την πολιτιστική της ομάδα. Το αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη, ήταν η πρώτη πολιτιστική μας εκδήλωση και είχε μεγάλη επιτυχία. Ενώ η βραδιά εργατικού τραγουδιού, ήταν η επόμενη δράση μας που συγκίνησε τον εργατόκοσμο της Γαρίτσας.  Το αφιέρωμα στον Μπρεχτ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 28/6 στις 8:30’ το βράδυ στον Ανεμόμυλο.

          Τέλος αναφέρθηκαν οι δράσεις που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη. Έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης των κατοίκων, σε αγώνες εργαζομένων, δημιουργία τράπεζας αίματος και βέβαια   επανασυνδέσεις ηλεκτρικού και νερού, αγώνες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ενάντια στις αυξήσεις του νερού, παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους ανασφάλιστους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ κτλ.. Το επόμενο διάστημα η Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας, πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση των κατοίκων για την αντιμετώπιση των κατασχέσεων, καθώς αρχίζουν να έρχονται ειδοποιητήρια ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Θα προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τα σπίτια μας. Η Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας ξαναζωντανεύει τη γειτονιά, δίνει περιεχόμενο στην αλληλεγγύη.



 Ιούλιος 2013                                                   Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας