Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ε Κ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…Η κατ’ επίφαση αλλαγή στο πολιτικό τοπίο της χώρας, εξακολουθεί να διατηρεί τη χώρα μας πλήρως υποταγμένη στις επιταγές και στους θρασείς εκβιασμούς της Τρόικας, η οποία είναι στη διαδικασία μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους και τους Έλληνες...
... εργαζόμενους σε αναλώσιμους – δουλοπάροικους των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων που εφάρμοζε «ίση αμοιβή για ίση εργασία» καταργείται. Τα σωματεία, οι «κοιτίδες» της συλλογικής αυτονομίας και της θεσμικής εκπροσώπησης, υποκαθίστανται από τις «ενώσεις προσώπων». Η τελευταία ικμάδα εργασιακού δικαίου, εξανεμίζεται, καθώς ο κατώτατος μισθός γίνεται στην ουσία ο ανώτατος μισθός για όλους τους εργαζομένους, που υπό το φόβο της απόλυσης και χωρίς καμία συλλογική προστασία θα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τον εργοδότη τους. Ο κοινωνικός διάλογος γίνεται «προσωπική κουβέντα» και η μαζικότητα των συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης υπονομεύεται.
Πρόκειται για την πιο ωμή και βίαιη παρέμβαση στο δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, που καταπατά κάθε δικαίωμα στο χώρο δουλειάς, που καταπατά κάθε ευρωπαϊκή ρήτρα και συνθήκη κοινωνικής προστασίας.
Όμως, όλοι εμείς που ούτως ή άλλως στηρίζουμε τούτη τη χώρα:
Ø  Δε μπορούμε να δεχθούμε να λαμβάνονται συνέχεια όλο και πιο σκληρά μέτρα που οδηγούν σε στρατιές φτωχών και ανέργων.
Ø  Δε μπορούμε να δεχτούμε να στέλνονται στην ανεργία εν ριπή οφθαλμού 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
Ø  Δε μπορούμε να δεχτούμε τον άκριτο και άδικο αποχαρακτηρισμό δεκάδων ειδικοτήτων από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.
Ø  Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα αλλεπάλληλα χαράτσια που επιβάλλει χωρίς διάλλειμα η κυβέρνηση του μνημονίου.
Ø  Οι «έκτακτες εισφορές», οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής. Η πρόσφατη εξοργιστική απόφαση για ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για εργαζομένους της μιας ημέρας ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ø  Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και τη θέληση να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν  όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα που εξευτελίζουν εργαζομένους, οικογένειες κι ολόκληρη την κοινωνία.
Αυτή η εργασιακή και κοινωνική γενοκτονία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Έχουμε ιστορική ευθύνη να την ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ