Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ...

                              ...από το Δημόσιο

- 28 Νοεμβρίου το πρώτο κύμα υπαλλήλων
- 30 Νοεμβρίου οι λίστες με τις μετακινήσεις
- Σε 45 ημέρες το δεύτερο κύμα εφεδρείας
- Ένα βήμα πριν την “έξοδο” υπάλληλοι υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης
- 50.000 υπάλληλοι φεύγουν φέτος από το Δημόσιο



Παρά ακόμη και τις υπουργικές προσπάθειες να παγώσει για λίγο έστω η διαδικασία καθώς ...

...υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν πολλές υπηρεσίες χωρίς προσωπικό τα χρονοδιαγράμματα της τρόικας υπό την απειλή της 6ης δόσης έχουν μπει μπροστά και έτσι σε επτά μέρες από σήμερα έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας. Είναι οι υπάλληλοι που είναι άνω των 53ων ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας.

Θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν την πόρτα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δουν την έξοδο συνολικά 30.000 μέσω εφεδρείας ενώ μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις από 1η του 2012 θα λείπουν από το Δημόσιο 50.000 υπάλληλοι.

Ως το μεσημέρι σήμερα (έτσι υποσχέθηκε ο υπουργός) αναμένεται να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία αναμένεται να αποσαφηνίσει ότι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 έτη προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών. 

Μια ακόμη ημερομηνία-φωτιά είναι η τελευταία ημέρα του μήνα, 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Όσοι δεν βρουν στέγη σε νέα υπηρεσία θα δουν την έξοδο από το δημόσιο.

Το επόμενο βήμα θα γίνει μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα υπηρεσίας στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη. Θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν σε εφεδρεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 για εφέτος.

Από την πρωτοχρονιά και μετά ξεκινάει η τρίτη φάση. Μέσα σε 2 χρόνια ως τα τέλη του 2013 θα γίνει (όπως όλα δείχνουν μέσω επιλογής ξένων συμβούλων) η αναμόρφωση του δημοσίου.

Θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές στις υπηρεσίες με στόχο το μικρότερο σχήμα.

Αναμένεται να καταργηθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και έτσι να μείνουν χωρίς αντικείμενο χιλιάδες Δ.Υ. Οι οποίοι φυσικά θα κινδυνεύσουν με απόλυση.

Όπως και να 'χει πάντως ως την 1η Ιανουαρίου του 2014 το Δημόσιο θα μετράει τουλάχιστον 150.000 λιγότερους υπαλλήλους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αν υπολογίσει κανείς ότι οι συνταξιοδοτήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000, τότε μιλάμε για περίπου 100.000 άτομα που θα δουν την έξοδο υποχρεωτικά.

NEWSIT.GR