Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


  Ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλες θα πραγματοποιήσει, από τις 28 – 30 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προσκεκλημένος των Ευρωβουλευτών Γ. Σταυρακάκη...
... και Γ. Χατζημαρκάκη.
  Το πρόγραμμα της ενημερωτικής επίσκεψης περιλαμβάνει:
·        Συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, Olli Rehn (Όλι Ρεν), τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική,  Johannes Hahn (Γιοχάνες Χαν) και την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Ανδρούλλα Βασιλείου.
·        Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές, Σπύρο Δανέλλη και Γιώργο Παπαστάμκο, αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή, Συλβάνα Ράπτη, για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς
·        Συναντήσεις εργασίας με τον Joseph Daul (Ζόζεφ Ντολ), Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Horst Reichenbach (Χορστ Ράιχενμπαχ), Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την Ελλάδα.
·        Συναντήσεις εργασίας με τους Ευρωβουλευτές, Γιώργο Σταυρακάκη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, Συντονιστή της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ), Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ), και  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και την Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ).
·        Συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία,  Μαρία Δαμανάκη
·        Ενημερωτική επίσκεψη/ξενάγηση στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Parlamentarium"
·        Συναντήσεις εργασίας με τον Guy Verhofstadt (Γκι Βέρχοφστατ), Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Martin Schulz (Μάρτιν Σούλτς), Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.