Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έγινε η πρώτη επιτυχής δοκιμή υπερηχητικού όπλου που θα έχει την δυνατότητα να αφοπλίζει οποιονδήποτε στόχο παγκοσμίως (Pic)
Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε με επιτυχία την πρώτη πτητική δοκιμή ενός νέου όπλου, που ταξιδεύει  με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και είναι ικανό να δώσει στον στρατό την δυνατότητα να αφοπλίζει στόχους σε λιγότερο από μία ώρα.
Το νέο όπλο ταξιδεύει με ταχύτητα περισσότερο από πέντε φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή του ήχου, δηλαδή άνω των 1.700 μέτρων το δευτερόλεπτο ή των 6.200 χλμ. την ώρα.
Παράλληλα, αποτελεί μέρος ενός στρατιωτικού προγράμματος δημιουργίας όπλων που θα επιτρέπουν στις ΗΠΑ να...
... πλήττουν με συμβατικά όπλα οποιονδήποτε στόχο ανά την υφήλιο απ' οπουδήποτε στον πλανήτη, σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τη μία ώρα.



Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε, ότι η εκτόξευση του Προηγμένου Υπερηχητικού Όπλου (Advanced Hypersonic Weapon) έγινε την Πέμπτη, από ερευνητική βάση πυραύλων που διαθέτει στον Ειρηνικό Ωκεανό (Pacific Missile Range Facility), στο νησί της Χαβάης, Καουάι.
Η αντισυνταγματάρχης Μελίντα Μόργκαν, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ανέφερε, ότι το πτητικό όχημα του όπλου κατάφερε να φτάσει σε λιγότερο από μισή ώρα στην ατόλη (κοραλλιογενές νησί σε κυκλικό σχήμα) Κουαζαλέιν, που βρισκόταν περίπου 2.300 μίλια (3.700 χλμ.) μακριά από το σημείο΄εκτόξευσης.
Ακόμα, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ακολουθεί τα χνάρια του στρατού και αναπτύσσει ένα όπλο παρόμοιο με αυτό που δοκιμάστηκε επιτυχώς από το στρατό.
NEWS247.GR