Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΟΙ....

…εργαζόμενοι  του ξενοδοχείου GELINA VILLAGE  στην Αχαράβη Κέρκυρας
Βρίσκονται σε απελπιστική θέση. Δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους !
Hotel Gelina MareΗ σεζόν τέλειωσε το ξενοδοχείο έκλεισε μπήκε η γεννήτρια μπρος , κλειστά όλα τα τηλέφωνα και οι οι υπεύθυνοι ... Άφαντοι ! 
Ξενοδοχείο GELINA VILLAGE Αχαράβη Κέρκυρα
Περίπου 60  ντόπιοι  εργαζόμενοι Απλήρωτοι εδώ και 6 ΜΗΝΕΣ που ήδη είναι σε απελπιστική θέση, γιατί σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα, να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους !
Με την Αδυναμίας Πληρωμής και τους υπεύθυνους να είναι άφαντοι εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για ... 
...πρόθυρα πτώχευσης .
Ενώ έχουμε αύξηση του τουρισμού στα ξενοδοχεία , έχουμε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία και χιλιάδες νέους από διάφορες χώρες για πρακτική , που με τις πατέντες που έχουν βρει τους Βαφτίζουν «μαθητές» .
Την ίδια στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας μένουν άνεργοι , με τα ανεπίσημα ποσοστά ανεργίας  στην Κέρκυρα πανω απο 16% για τον Αύγουστο .
Στα ξενοδοχεία του νησιού δεν γίνεται κανένας έλεγχος πια , η μήπως Κάποιοι δεν θέλουν να γίνονται έλεγχοι στα ξενοδοχεία ;
Παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι μιλούν για την καλύτερη τουριστική χρονιά των τελευταίων ετών αυτό δεν αποτυπώνεται και στις τσέπες των εργαζομένων , πολλοί από εμάς έχουν ενημερωθεί ότι δεν θα πληρωθούν ούτε καν μέχρι το τέλος του 2011 .
Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι η χρονιά ήταν καλή και τελικά αυτό να μην το καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι, μην εισπράττοντας τα δεδουλευμένα τους . Mπορεί ο τουρισμός να πηγαίνει καλά για τον ξενοδόχο αλλά όχι για τον υπάλληλο .
Τα χρήματα δεν ζητήσαμε να μας τα χαρίσει κανείς. Τα κερδίσαμε με τον ιδρώτα μας .
Το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνει και η αδυναμία της Επιθεώρησης Εργασίας, να πραγματοποιήσει ελέγχους στα ξενοδοχεία, για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει και αν πραγματικά ισχύουν οι καταγγελίες περί οφειλών.
Θα ζητήσουμε Την παρέμβαση του Εισαγγελέα και Ετοιμάζουμε υπόμνημα που θα δοθεί στον περιφερειάρχη και στον δήμαρχο Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή που (λογικά) θα γνωρίζει το πρόβλημά λογου της φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις που διατηρεί με τον γνωστό επιχειρηματία ξενοδόχο .
Χρεοκοπούν τον Έλληνα εργαζόμενο, για τη σωτηρία του κεφαλαίου ! 
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το δημιουργήσαμε εμείς !