Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ!

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί στην Κέρκυρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα και της πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2011) το μεσημέρι, στην Κέρκυρα από ...
...αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας , στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, τρεις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 21,20 και 23 ετών αντίστοιχα για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα και στην κατοχή τους ανευρέθηκαν πλαστά διαβατήρια τα οποία τους εμφάνιζαν ως υπηκόους  χωρών της Ευρώπης.
Στην κατοχή τους επίσης ανευρέθηκαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια  με τα οποία θα επιχειρούσαν να αναχωρήσουν σήμερα (29-11-2011) το πρωί από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Βενετία.
Επιπλέον, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησε  να εξέλθει από την χώρα με προορισμό χώρα της Ευρώπης.
Επίσης,  σε άλλη περίπτωση συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας ένας ακόμη 18χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδ