Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ κ.ΣΠΥΡΟΥ;


ANOIXΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
                   κ.   ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΟΥ


                                               Κύριε Περιφερειάρχη
Στις 17 Νοεμβρίου στείλαμε σε σας και στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ιονίων Νήσων, επιστολή με την οποία σας ζητούσαμε να συζητηθεί, (όπως έχουμε το δικαίωμα από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου), ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου η...
... «ΚΥΑ 2505/2011 για την Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού».
  Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος έστειλε τις προσκλήσεις για τις δύο συνεδριάσεις 24 και 25 Νοεμβρίου στη Λευκάδα και για άλλη μία φορά παρανομώντας και παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό όχι μόνο δεν έβαλε το θέμα που ζητήσαμε στη συνεδρίαση της 24ης/11ου, αλλά και κανένα θέμα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης !!!
Μπορεί να μας πει ο κ. Πρόεδρος ότι έβαλε ένα θέμα από κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της  επομένης 25ης Νοέμβρης 2011, για πρώτη φορά μετά από 24 συνεδριάσεις!  Όμως άλλη η μία συνεδρίαση και άλλη η άλλη !
  Και στη συνεδρίαση της 24ης Νοέμβρη 2011  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΝΕΝΑ  ΘΕΜΑ ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ  ΤΗΣ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!
  Ο  Κανονισμός είναι σαφής στο άρθρο 8 παρ.1 : «Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, στην οποία αναγράφει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα θέματα που προτείνει ο Περιφερειάρχης, η οικονομική επιτροπή ΚΑΙ   ΕΝΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ  ΚΑΘΕ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ».
  Όμως το αποκορύφωμα της αλαζονικής συμπεριφοράς της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στην αντιπολίτευση και η πραχτική της αυθαιρεσίας που την διακατέχει, ήλθε την επομένη 18 Νοεμβρίου 2011, από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη όταν  με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κέρκυρας εκδήλωσε την άρνησή του να συναινέσει στο αίτημα των τριών παρατάξεων της Περιφέρειας να έρθει προς συζήτηση το θέμα στην συνεδρίαση του σώματος την άλλη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι «θα κάνει ο ίδιος απλώς μία ενημέρωση και πως δεν μπορεί να έρθει ένα θέμα για τέταρτη φορά: «Δεν θα γίνεται συνέχεια αυτή η γυμναστική»!!!
  Αν νομίζει ο κ. Σπύρου ότι όταν συνεδριάζει και όταν αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο κάνει «γυμναστική», πλανάται πλάνην οικτράν και προσβάλλει το σύνολο των συμβούλων.
  Πάντως «γυμναστική» στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έκανε η αντιπολίτευση, όταν η απόφαση για τα ιχθυοτροφεία που λήφθηκε στην Κεφαλονιά (στις 23/9) παραποιήθηκε – όπως ομολόγησε άμεσος συνεργάτης του Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 3-11-2011.
  Το μόνο που έχει καταφέρει ο κ. Σπύρου με την εμμονή του να υποτιμηθεί το θέμα των ιχθυοτροφείων, είναι να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του.
Την ώρα που βουίζει το Πανελλήνιο για το πολιτικό πραξικόπημα της Κυβέρνησης Παπανδρέου να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ την περιβόητη ΚΥΑ σε «νεκρό πολιτικά χρόνο» τις 4-11-2100, ημέρα που έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για …να παραιτηθεί την επομένη και που ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης παραιτείται και καταγγέλλει ότι «η δημοσίευση της ΚΥΑ έγινε χωρίς γνώμη του Συμβουλίου», τις ημέρες που το θέμα αυτό χαραχτηρίζεται πρωτοσέλιδα ως «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ & ΣΚΑΝΔΑΛΟ», από μία από τις πιο έγκυρες και σοβαρές ςφημερίδες, όπως «ΗΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»,  ο κ. Σπύρου απεμπολεί τα συμφέροντα των Επτανησίων και καταγράφεται στην ιστορία ως συναυτουργός στο επιχειρούμενο έγκλημα για καταστροφή του περιβάλλοντος και διάλυση του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά.
  Αν ο κ. Σπύρου επιθυμεί το ρόλο του εκπροσώπου των οκτώ Υπουργών που υπέγραψαν την καταδίκη των Ιονίων Νήσων και του εκπροσώπου των επιχειρηματιών ιχθυοτροφείων στα Επτάνησα δικαίωμά του, αλλά η εντολή των πολιτών πριν ένα χρόνο είχε εντελώς διαφορετικό νόημα….
Εμείς τιμώντας τη λαϊκή εντολή των Επτανησίων δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24ης Νοεμβρίου στη Λευκάδα θα φέρουμε για συζήτηση το θέμα και ο κ. Σπύρου (με την παράταξή του) ας πράξει …. ό,τι θέλει.
Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη:
Άμεση απόσυρση της ΚΥΑ 31722/4−11−2011 (ΦΕΚ Β΄ 2505) όχι μόνο γιατί ποτέ δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, αλλά και για να συνταχθεί έγκυρη μελέτη για το Ειδικό Πλαίσιο Υδατοκαλλιεργειών επιστημονικά πλήρους,  πολιτικά αξιόπιστης και όχι συνταγμένης και χρηματοδοτημένης από το  Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, όπως αυτή που στηρίχθηκε η επίμαχη ΚΥΑ.
Αν δεν γίνει άμεσα η απόσυρση της ΚΥΑ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια για την ακύρωσή της. 
  
  Γιώργος Καλούδης                                           Θόδωρος Γαλιατσάτος    
Δικηγόρος Α.Π.& Σ.τ.Ε.                         
Επικεφαλής                                                   Επικεφαλής   ΑΝΑΣΑ
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ