Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ!

 
Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, παρά την...
... προθεσμία που τους έδωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας για να αποχωρήσουν από το κτήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος μετέβη νωρίτερα στο κτήριο επί της Μεσογείων σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, προειδοποίησε ότι...
 σε περίπτωση που σταματήσουν την κατάληψη τα μέλη της ΓΕΝΟΠ θα διατάξει την εκκένωση του κέντρου. Όπως δήλωσε ωστόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, η κατάληψη θα συνεχιστεί παρά το αίτημα του εισαγγελέα.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν διακόψει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων. Χαρακτηρίζουν επίσης ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ημίμετρα και ζητούν να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος. 
Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τους επισκέφθηκε και πάλι απόψε.
Στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην προθεσμία που έδωσε ο εισαγγελέας στη ΓΕΝΟΠ ο βουλευτής του κόμματος Μ. Κριτσωτάκη διερωτήθηκε «για ποιο δίκαιο και ποιο νόμο μιλούν» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ και του εργαζόμενου λαού ενάντια σε αντισυνταγματικούς, παράνομους και αντικοινωνικο.
PRESS-GR