Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ


   Το Νέο Φρούριο ήταν μέχρι το 1991 εγκαταλελειμμένο, ζούγκλα πραγματική, απρόσιτο και απροσπέλαστο, ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα κάστρα της Ευρώπης. Τυπικά φερόταν να ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κακώς βέβαια διότι με τη Συνθήκη του Λονδίνου του 1863 με την οποία ενώθηκαν  τα δύο ανεξάρτητα κράτη: «ΟΙ Ηνωμένες Πολιτείες των Ιονίων Νήσων» και «Το Βασίλειον της Ελλάδος» σε ένα κράτος, η Κέρκυρα είχε κηρυχθεί ουδέτερη περιοχή και...
... αποστρατικοποιημένη, τα δε Φρούρια διοικούνταν από το Επαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας και ανήκαν, όπως και όλη η με τα σημερινά κριτήρια «δημοσίου χαρακτήρα» περιουσία, στην «ΕΠΙΧΩΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».
    
 Τότε,το Μάη κ Ιούνη 1991, στις 3 εξορμήσεις κατάληψης και καθαρισμού του Νέου Φρουρίου, που οργανώσαμε ως  Επιτροπή Αθλητισμού και Νεότητας του  Δήμου Κερκυραίων, και συμμετείχαν πάνω από 100 Κερκυραίες κ Κερκυραίοι, από τους οποίους τώρα θα μνημονεύσω τον αείμνηστο Θεόδωρο Φαγογένη με τη Λέσχη Καθαριότητας της Κέρκυρας και την  επόμενη εβδομάδα  όλους όσους συμμετείχαν, με χορτοκοπτικά, με φάλτσες, με πριόνια για να κόβουμε τα δέντρα που είχαν φυτρώσει παντού και ήταν ζούγκλα.

Είναι δυνατόν
 Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, 20 ακριβώς χρόνια μετά από την ανάκτηση της κυριαρχίας της Κέρκυρας στο Νέο Φρούριο:
φωτο με καθαρισμο νέου φρουρίου.jpg1.     Να εκχωρήσει τη κυριαρχία του Νέου Φρουρίου,  για  50 χρόνια, δηλ. για δύο γενεές σε ένα τραπεζίτη, με έδρα την Αθήνα και αύριο, με βάση το Μνημόνιο και τις τρέχουσες εξελίξεις στα χέρια οιουδήποτε George Soorros;
2.     Να δεχθεί η  ήδη  δωρεάν πολυδιαφημισμένη Τράπεζα να κάνει το έργο με χρήματα των άδικα και σκληρά  φορολογούμενων Κερκυραίων, και γενικά των Ελλήνων φορολογούμενων, και όχι με δικά της χρήματα;
3.     Είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε στον τύπο ή λέχθηκε από κάποιο κανάλι για χρηματοδότηση της Τράπεζας με 8 εκ. ευρώ;
4.     Ξέρει η κ.Γκερέκου και όσοι την υποστηρίζουν να μας πουν άλλη μία περίπτωση που  «ο αγοραστής αντί να πληρώνει, θα πληρώνεται;»
5.     Γιατί δεν πάνε στη «Βίλλα Ρόσσα»; Μήπως γιατί εκεί χρειάζεται χοντρικά και 1 εκ. ευρώ για την επισκευή της;


  Όταν εμείς αγωνιζόμασταν, χάναμε τη δουλειά μας, κάναμε τις αναγκαίες συγκρούσεις, εισπράττοντας  προσωπικό πολιτικό κόστος, για το καλό και το συμφέρον του τόπου μας, η κ. Γκερέκου έκανε καλή  ζωή στην Αθήνα και φωτογραφιζόνταν σε περιοδικά, χωρίς να έχει προσφέρει ποτέ τίποτα στη Κέρκυρα και χωρίς να έχει αγωνιστεί ποτέ και να έχει ιδρώσει  για τη Κέρκυρα.
  Σήμερα η  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ κ.Γκερέκου,στο στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου και του κόμματος του Μνημονίου και πλέον χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, αφού ψήφισε τη διάλυση της Περιφέρειάς μας και μας …πήγε  στη …Πάτρα, βλάπτοντας και αδυνατίζοντας τη Κέρκυρα και γενικά τα Επτάνησα, αφού κατάργησε τη Τράπεζα της Ελλάδος από τη Κέρκυρα αφού στήριξε τη διάλυση ζωτικών υπηρεσιών για τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού πήρε μέχρι και τη Διεύθυνση Δασών στη Πάτρα, ενδιαφέρεται σφόδρα να φύγει από τον έλεγχο της Κέρκυρας το Νέο Φρούριο και βάζει εκβιαστικά διλήμματα, όπως στο παρελθόν άλλοι έβαζαν για το «Λυρικό Θέατρο», άλλη μία αμαρτωλή υπόθεση για την οποία δικαιώθηκα, διότι τα ίδια έλεγα, έγραφα  και ψήφιζα και τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.

 Ερωτώνται  γραπτά άπαντες: Θα συναινέσουν στη
κεκαλυμμένη μεταβίβαση  του Στρατηγικότερου, Υψηλότερου και Μεγαλοπρεπέστερου Σημείου της Πόλης σε ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ  εξωκερκυραικά και ενδεχόμενα σε αντικερκυραικά  συμφέροντα και ειδικότερα σε μία Τράπεζα για δύο γενεές, συνιστά ήδη ένα πολιτικό,οικονομικό  ΣΚΑΝΔΑΛΟ και δεν μπορεί να μείνει χωρίς  συνέπειες για τους δράστες. 
   Εάν οι προθέσεις είναι αγνές και ειλικρινείς Να δοθούν τα χρήματα στο Δήμο να κάνει το Μουσείο τυπογραφίας ο Δήμος Κερκυραίων στη Βίλλα Ρόσσα.
  Το  αμαρτωλό αυτό σχέδιό τους  δεν θα περάσει και ενδέχεται να ξαναζήσουμε ημέρες 1991.