Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

KEΡΚΥΡΑ:ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΖΟΥΜΑΚΑ


See full size imageΦραστική επίθεση κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Τζουμάκα εξαπέλυσαν φοιτητές και άλλοι που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία για τον εορτασμό του πολυτεχνείου.
Ο κος ΤΖουμάκας που ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ δέχτηκε τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων ενώ προκλήθηκαν και μικροσυμπλοκές μεταξύ φοιτητών. Ωστόσο ο κος Τζουμάκας δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Η γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ανδρομάχη Δαγκλή καταδίκασε τα επεισόδια καταγγέλλοντας ως υπαίτιους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολλά εκ των οποίων δεν ήταν φοιτητές. Η κα Δαγκλή έκανε λόγο για αντιδημοκρατκές πρακτικές σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος όπου όλες οι παρατάξεις των φοιτητών έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται, να κάνουν τις εκδηλώσεις τους και στον οποίο ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα. Στην Α. Δαγκλή απάντησε μέσω της ΕΡΑ Κέρκυρας το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος μίλησε για προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να στοχοποιήσουν άλλα πολιτικά κόμματα για να απομακρύνουν από τους ίδιους τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συμμετοχή στα επεισόδια από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτά είχαν αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο στο τέλος της πορείας και επανήλθαν μόνο όταν ειδοποιήθηκαν για την ένταση που είχε εν τω μεταξύ τελειώσει.

 Απάντηση Τζουμάκα για τα επεισόδια εις βάρος του


Κοινούς αγώνες με την αριστερά αλλά διαφορετική στρατηγική έχει το ΠΑΣΟΚ είπε ο Στέφανος Τζουμάκας σχολιάζοντας τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος του χθες στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ Ιονίου Πανεπιστημίου, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός είπε ότι μίλησε με την ηγεσία του ΣΥΝ και αυτή αποδοκίμασε τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος του.
Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε ότι ανάλογες ενέργειες δεν πρόκειται να διαρρήξουν την ενότητα του προοδευτικού χώρου και χαρακτήρισε τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων «ανεγκέφαλους λούμπεν που προσπαθούν να εκτονωθούν».
Τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της χώρας μας στο ευρώ επισημαίνοντας ότι είναι η ευρωπαϊκή δεξιά, αυτή που δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή ένωση αλλά στοχεύει στη διατήρηση απλής κοινής αγοράς στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την πολιτική του κόμματος και να τοποθετηθούν τα μέλη και τα όργανα της βάσης.
Αναφερόμενος στα επεισόδια κατά του κ. Τζουμάκα, το μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και ΠΣ Γιώργος Καρύδης, δήλωσε ότι «τα έκτροπα στο χώρο της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, προκλήθηκαν από αναχρονιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ που δεν εκπροσωπούν την Αριστερά της ευθύνης και της προσφοράς». Αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη σημερινή αναστάτωση προκειμένου να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, επισήμανε, θα απομονωθούν από την ελληνική κοινωνία, η οποία δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή» να τον εκπροσωπεί.
Σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος