Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2011...

...O Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Σπύρος Σπύρου
   Τα Ιόνια είναι πλέον προσιτά και για μικρές τριήμερες αποδράσεις.
   Αυτά ήταν τα λόγια  των επισκεπτών  του περιπτέρου των Ιονίων Νησιών στην έκθεση PHILOXENIA 2011, σαφής αναφορά στη δραματική μείωση του χρόνου που προκύπτει ένεκα της Εγνατίας οδού και της δυνατότητας  για αξιοποίηση μικρών τριήμερων...
... αποδράσεων όλες τις εποχές στα νησιά του Ιονίου από τους κατοίκους της Β.Ελλάδας.

   Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΔΕΘ (17-20/11). Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε με περίπτερο 100 τ.μ με ειδικά διαμορφωμένα stand για κάθε νομό. Στο σχεδιασμό για την αμεσότητα της προβολής,  επιλέχθηκε η παραχώρηση “ζωντανής” συνέντευξης από το περίπτερο των Ιονίων, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σ. Σπύρου,  στην ΕΤ3 το πρωί του Σαββάτου.  
   Την προηγουμένη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης από τους υφυπουργούς τουρισμού Γ. Νικητιάδη και  Π. Αλιβιζάτο, ενώ είχε προηγηθεί η συνέντευξη στα ΜΜΕ.
   Στο περίπτερο των Ιονίων πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός σε ποσότητα και ποικιλία τοπικών προϊόντων των Ιονίων, προς έκθεση και διάθεση προς τους επισκέπτες.
   Το Σάββατο, ημέρα μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών  πραγματοποιήθηκαν χορευτικά το πρωί και το απόγευμα εντός του περιπτέρου από τους τοπικούς συλλόγους ( Φαίακες) και (Αγ. Σπυρίδων).
   Στον Περιφερειάρχη, κ. Σ Σπύρου  απονεμήθηκε από τον πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Helexpo, Πάρι Μαυρίδη, το βραβείο «καλύτερης οργανωμένης παρουσίας».
 Στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νησιών  και Πρόεδρος της ΕΤΙΝ,Σ. Σπύρου, ο Δ.Σ της ΕΤΙΝ, Α. Δουβίτσας, ο Ειδικός Σύμβουλος, Α. Λιάσκος.
   Από την Κέρκυρα οι: Ι. Τρεπεκλής  Δήμαρχος Κέρκυρας, Π. Μπράμος, Πρόεδρος Ξεν/χων Κερκυρας, Γ. Ζούπας, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξεν/χων Κερκυρας, Β. Καλούδης, Δ. Διαβάτης, M. Κορακιανίτη και για τον Δήμο Κέρκυρας οι Δ. Γκερέκου και Γ. Μίτσι.
   Από την Λευκάδα: Αντώνης Δουβίτσας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Λευκάδας και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ,  Α. Γαζής, Εντεταλμένος Σύβουλος Πολιτισμού Τουρισμού Δ. Λευκάδας,  Ι. Λιβιτσάνος, Πρόεδρος  Ένωσης Ξ/χων Λευκάδας, ,Δ. Γαζής, εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Ενοικ., Δωματίων Λευκάδας,, Α. Μίγκου Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου, Σ. Μεσσήνης για τα κάμπινγκ, για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ο Σ. Ζαμπέλης, Β. Μίγκος και άλλοι επιχειρηματίες.
   Από την Ζάκυνθο: Δ. Μυλωνάς Αντιπεριφερειάρχης  Ζακύνθου,  Χ. Τετράδη Πρόεδρος Ξεν/χων Δ. Λαγανά, Θ. Κολπονδίνος Προεδρος Ξ/χων Αρκαδίων, Π. Μαμφρέδας για το Δ. Ζακύνθου, Μ. Κομιώτη για την  Ένωση Ξ/χων Λαγανά και οι Ι. Λουκίσσας, Μ. Μπολίδης, Α. Αγαλιώτης, Ν.θεοδωράκης.
   Από την Κεφαλονιά: Σ. Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης, Κεφαλονιάς, Σ. Γαλιατσάτος. Πρόεδρος Ξενοδ.Κεφαλονιάς.  Γ. Τιμοθεάτος, Γραμμ. Ένωσης Ξ/χων Κεφαλονιάς, Μ. Κλαουδάτος για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.
Για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης.

   Σημειώνεται ότι η τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.