Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΙΚΑ ΣΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


Επίσκεψη εργασίας  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, οι Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν το χώρο της Άμυνας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε...

... σειρά πρωτοβουλιών που θα αναλάβει στο άμεσο μέλλον.

Μετά την επίσκεψη ο Αν. Τομεάρχης Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για μία σειρά από θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.  Το έργο, το οποίο επωμίζεται ο κ. Αβραμόπουλος είναι βαρύ και η συγκυρία κρίσιμη, αφού όλα τα εθνικά μας θέματα παραμένουν ανοιχτά και η προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχής. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο κ. Αβραμόπουλος διαδέχτηκε τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος μέσα σε τέσσερις μόλις   μήνες φρόντισε να αφήσει με αρνητικό τρόπο, ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Με τις απαξιωτικές δηλώσεις του και κυρίως με τις βεβιασμένες αποφάσεις του, δημιούργησε ρωγμές στη συνοχή του Στρατεύματος και καταρράκωσε το ηθικό των στελεχών.

Συνεχάρην τον  κ. Υπουργό διότι οι πρώτες αποφάσεις του, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού και τον απευθείας δίαυλο επικοινωνίας του στρατιωτικού προσωπικού με το γραφείο του Υπουργού, που εισήγαγε ο κ. Μπεγλίτης, κατήργησε και δίπλα στις Ενώσεις Αποστράτων στέκεται, αλλά και το ηθικό των εν ενεργεία στελεχών όπως και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα προσπαθεί να εξυψώσει.

Τονίσαμε στον κ. Υπουργό, ότι ως Τομέας Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του σε ότι μας χρειαστεί.»