Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΡΙΑ,ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΡΑΣ!

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0
Ο Ολυμπιακός του Champions League προβληματίζει στη Super League. Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάκη Τσιώλη ανάγκασε στην πρώτη τους ήττα τους "ερυθρόλευκους" (2-0), οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας. Ροτζέριο και Περόνε τα γκολ των νικητών. 


                               Δείτε videos.
            Η εικόνα του αγώνα:
Απότομη προσγείωση στην κακοτράχαλη Τρίπολη επιφύλασσε για τον Ολυμπιακό η 11η αγωνιστική με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν ξεχαστεί στην Μασσαλία και τη σπουδαία νίκη που πέτυχαν επί της Μαρσέιγ για το Champions League.
Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια από τον μαχητικό Αστέρα αφού ...

...δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι απογοητεύοντας τους τρεις χιλιάδες οπαδούς τους που κατέκλυσαν την αρκαδική πόλη. Ο Αστέρας με ασφυκτικό πρέσινγκ ,άριστη αλληλοκάλυψη και την απαραίτητη τύχη πέτυχε τη δεύτερη νίκη του προσθέτοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του.
Όλα αυτά τα καλά στοιχεία οι Αρκάδες τα έδειξαν απο το ξεκίνημα του ματς απειλώντας την εστία των “ερυθρόλευκων” μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος αποσόβησε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή απο το σουτ του Μπρέσκα.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες δεν ήρθε ποτέ , τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο . Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έκαναν ούτε ευκαιρία στα πρώτα 45΄ με τον Τζιμπούρ να είναι αποκομμένος απο την υπόλοιπη ομάδα αλλά και στενά μαρκαρισμένος. Σα να μην έφτανε η κακή απόδοση ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Μέλμπεργκ που τραυματίστηκε κι αποχώρησε στο 22΄ υποχρεώνοντας τον Βαλβέρδε να προχωρήσει σε σχέδιο ανάγκης με τον Μαρκάνο στα χαφ και τον Χολέμπας να περνάει στο παιχνίδι χωρίς ζέσταμα.
Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο 41΄ μια κακή απόκρουση του Μέγιερι έδωσε την ευκαιρία στον Ροτζέριο να κερδίσει πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και έδωσε το προβάδισμα στους “κίτρινους”.
Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τον Πάντελιτς αλλά ήταν η ώρα να μιλήσει ο Χακόμπο. Ο δίμετρος τερματοφύλακας του Αστέρα είπε διπλό “Όχι” μέσα σε δυο λεπτά (στο 60΄και το 61΄) σε Τζιμπούρ και Παπαδόπουλο διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Νέα κίνηση απο τον Βαλβέρδε που πέρασε στη θέση του Μοδεστο τον “ήρωα” του Βελοντρόμ τον Γιάννη Φετφατζίδη αλλά αντί να δει τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα την είδε να καταλήγει για δεύτερη φορά στο τέρμα του Μέγερι εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του τερματοφύλακα του στο 70΄που εκμεταλλεύτηκε ο Εμάνουελ Περόνε και έγραψε το 2-0.
Όλος ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να γυρίσει το ματς ωστόσο οι δυο κραυγαλέες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στον Τζιμπούρ στο 78΄και στο 86΄ πήγαν στον... κάλαθο των αχρήστων δείχνοντας ότι ο Αλγερινός χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση.


Το κλειδί του αγώνα:
Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Μέλμπεργκ άλλαξε άρδην τα σχέδια του Βαλβέρδε και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Αστέρα να γίνουν πιο απειλητικοί.
Ο MVP:
Σπουδαίες αποκρούσεις απο τον Χακόμπο που κράτησε το μηδέν σε σημείο του αγώνα που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να γυρίσει το ματς αν πετύχαινε ένα γκολ.
O αδύναμος κρίκος:
Πολύ κακή εμφάνιση του Μέγερι που φέρει όλη την ευθύνη και στα δυο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός.
Κίτρινες κάρτες: Πιπίνης Χούλι, Χουανίτο, Χακόμπο, Αλβάρεζ (Αστέρας Τρίπολης), Φουστέρ,Μιραλάς, Χολέμπας (Ολυμπιακός)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα(70΄Αλβάρεζ), Χουανίτο, Ροτζέριο, Χούλι(63΄Πιπίνης), Ράγιος, Μπρέσκα, Περόνε(75΄Ουσέρο).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ(22΄Χολέμπας), Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοδέστο(66΄Φετφατζίδης), Μιραλάς, Μόνχε(46΄Πάντελιτς), Φουστέρ, Τζιμπούρ.
contra.gr