Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ


Καταθέτει τροπολογία με την οποία ζητά την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 100 τ.μ.,

Την πρόθεση του να καταθέσει σχετική τροπολογία με την οποία θα ζητά την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 100 τ.μ., επιβεβαίωσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.
 Συγκεκριμένα ο κ. Π. Κουρουμπλής ανέφερε πως το προσεχές χρονικό διάστημα προτίθεται να καταθέσει τροπολογία με την οποία και θα ζητά την  εξαίρεση από την καταβολή του...
... τέλους ακινήτων πρώτης κατοικίας έως 100 τ.μ., για οικογένειες που το συνολικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 50.000€ ετησίως. Επεσήμανε δε, την αναγκαιότητα αύξησης της τιμής του τέλους ακινήτων από 16€/τ.μ. στα 20€/τ.μ. σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες(π.χ. Εκάλη, Κηφισιά, Μύκονο),  προκειμένου η επιβολή του φόρου να μην εφαρμόζεται επί δικαίων και αδίκων, καθότι είναι γνωστό πως η πρώτη κατοικία σε συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι αγορασμένη με στεγαστικά δάνεια.
Τέλος, ανέφερε πως για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας θα ζητήσει τη συνυπογραφή και άλλων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.