Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Το Ιράν, αν απειληθεί θα επιτεθεί στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, προειδοποίησε ο στρατηγός Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.







   



"Αν απειληθούμε, σχεδιάζουμε κατ'αρχήν να επιτεθούμε στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε άλλους στόχους", τόνισε ιρανός στρατηγός, σύμφωνα με...

... το πρακτορείο Mehr.

Μέχρι σήμερα οι ιρανοί αξιωματούχοι επαναλάμβαναν πως σε περίπτωση που η χώρα τους δεχτεί επίθεση, οι στρατιωτικές τους δυνάμεις ως αντίποινα θα απαντήσουν με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Σε ομιλία του προς τις στρατιωτικές μονάδες στο Χοραμαμπάντ, ο στρατηγός επισήμανε πως η θέση του Ιράν είναι "να απαντήσει στις απειλές με απειλή".

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είναι υπεύθυνες για τα πυραυλικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης.

Η εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία ενός συστήματος ειδοποίησης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ έχει στόχο την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μέση Ανατολή και ειδικά από το Ιράν.

Την Δευτέρα, ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη επιθυμία των Φρουρών της Επανάστασης είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, για να μπορέσει η Τεχεράνη να απαντήσει και να "πετάξει το εβραϊκό κράτος στα σκουπίδια της ιστορίας".
Newsit.gr