Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ: OYTE EΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ....

              …κριση του χρέους τους
                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι του δημοσίου στην Κέρκυρα
Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο ανακοινώσεις της εκτελεστικής γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Κέρκυρας.

      Η πρώτη αναφέρεται στο ζήτημα της...
...διεκδίκησης για «χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους του νομού». Ακολούθησαν και οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του τμήματος σε τηλεοπτικά κανάλια.
Η δεύτερη ανακοίνωση αναφέρεται στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και καλούν ως νομαρχιακό τμήμα στη συγκέντρωση του Εργ.Κέντρου.

Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση της γραμματείας του τμήματος (Τρίτη 22/11)   κανένα απ’ αυτά τα θέματα δεν συζητήθηκε και πολύ περισσότερο καμία απόφαση  σχετική δεν πάρθηκε κατά την διαδικασία της συνεδρίασης.

Ως ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ. (δημοσιοϋπαλληλική παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του νομ. τμήματος Π. Ποζίδη (ΠΑΣΚ) καθώς και τα μέλη της ΔΑΚΕ:
ü Για ευτελισμό των καταστατικών διαδικασιών της γραμματείας του τμήματος.
ü Για υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές αποφάσεις (που λαμβάνονται παρασκηνιακά και εκτός των συνεδριάσεων).  Κατόπιν χρησιμοποιώντας την σχετική απαρτία των μελών του τμήματος εκδίδουν (τις) αποφάσεις (τους) κατά το δοκούν.  (Να σημειωθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά).

Επί της ουσίας:
 Ως ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ. αν και ζητήσαμε και σε προηγούμενη συνεδρίαση να καταγγελθεί η νέα κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.) που δημιουργήθηκε κατά παράβαση της λαϊκής θέλησης, το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό για συζήτηση.
 Ούτε το αίτημά μας να συζητηθούν οι αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται  για τους εργαζόμενους και το λαό στο φόντο της νέας δανειακής – μνημονιακής σύμβασης που ετοιμάζει η νέα συγκυβέρνηση έγινε δεκτό.  Επίσης ούτε το αίτημά μας να συζητηθεί η επικείμενη απεργία (της 1ης Δεκέμβρη) έγινε δεκτό κι ας τους ενημερώσαμε γι’ αυτή την απόφαση που ακόμα δεν την γνώριζαν ότι εκδόθηκε από τα κεντρικά της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στην Αθήνα…

Η πλειοψηφία του νομ. τμήματος ΑΔΕΔΥ σκόπιμα καταφεύγει σε τεχνάσματα σαν κι αυτά, αφού το τελευταίο διάστημα δεν όρθωσε πραγματικό ανάστημα απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Από τη μια παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς και απ’ την άλλη υιοθετούσαν τη λογική της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, την αποδοχή της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση τη λογική της αποδοχής του χρέους.
Από τη μια έκαναν πως θλίβονταν για το πετσόκομμα των μισθών και απ’ την άλλη καθησύχαζαν ότι με το νέο μισθολόγιο θα αρθούν(!) μισθολογικές ανισότητες και ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων θα έπαιρναν ακόμη και …αυξήσεις (!!!), καλλιεργώντας έτσι την επανάπαυση.
   
Τώρα όμως που βλέπουν όλους τους μισθούς να καταβαραθρώνονται, φέρνοντας σε επίπεδα απόλυτης εξαθλίωσης  τους εργαζόμενους…
Τώρα που βλέπουν  τους εργαζόμενους του δημοσίου να γίνονται όμοιοι μισθολογικά με τους εργαζόμενους  του ιδιωτικού τομέα παριστάνουν τους (δήθεν) εξαπατημένους και αποφασίζουν να …«αντιδράσουν»!
Επειδή όμως αδυνατούν να καταγγείλουν τις πολιτικές που ανέχτηκαν ως τώρα, έτσι  αδυνατούν να καταγγείλουν και τη  (νέα) συγκυβέρνηση, ως κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε.

Γι’ αυτό δε διστάζουν να βγάλουν απ’ το μανίκι ένα … «λαγό» που λέγεται: «αίτημα για αναγνώριση της Κέρκυρας ως παραμεθορίου», για να παραστήσουν στα μάτια των εργαζομένων το «σθεναρό» διεκδικητή κάποιου επιδόματος και να ξεχάσουν ακολούθως  οι εργαζόμενοι την αρπαγή όλων των επιδομάτων τους που έφερε το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.
 Γι’ αυτό δε διστάζουν να καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία να υιοθετήσουν ως μόνο (αποπροσανατολιστικό) αίτημα αυτό της παραμεθορίου και… ότι άλλο χάθηκε απ’ τους μισθούς μας ας… μη γίνεται συζήτηση!!!

Το γεγονός ότι  (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) δεν λένε λέξη για  το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται (χαράτσια, φορολεηλασία, απολύσεις μέσω εφεδρείας, συνολικό πετσόκομμα μισθών και συντάξεων) καταδεικνύει την συναίνεσή τους και πολύ περισσότερο την αποδοχή, της νέας οικτρής κατάσταση που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
 Αφήνουν με την υποτακτική στάση τους στο απυρόβλητο (και) τη νέα κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν,  να συνεχίζει ακάθεκτη στο αντιλαϊκό – αντεργατικό της έργο.

Αν έτσι νομίζουν οι παρατάξεις  ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ ότι θα ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, «δικαίωμά» τους να πράττουν ότι πράττουν.

   Όμως είναι δικαίωμα της ΤΑΔΗΣΥ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να τους κρίνουμε και να τους καταγγέλλουμε ότι καλλιεργούν από τη μια  την ηττοπάθεια, τον εφησυχασμό και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους, ενώ απ’ την άλλη στηρίζουν και βοηθούν την κυβέρνηση με τις τακτικές τους.
Δικαίωμα μας να τους καταγγέλλουμε για άσκηση κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποπροσανατολίζει και εκφυλίζει τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων, όταν σκόπιμα κουρελιάζουν οργανωτικές διαδικασίες και στόχους πάλης.

Είναι όμως και δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν και να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιος πραγματικά υπερασπίζεται το σύνολο και όχι επιμέρους και αποσπασματικά τα δικαιώματά τους και τα συμφέροντά τους στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα !  

  Για την ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ. στο νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
      Βαγγέλης Χριστοδούλου – Φώτης Κίτσος
Όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΠΤΗ 1η Δεκέμβρη
Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στο ΣΑΡΟΚΟ στις 10:00 π.μ.

ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ