Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ....

                                             ...Αναγέννησης

    Από τον Σεπτέμβρη 2010  ΕΜΕΊΣ «ανακαλύψαμε»  και αναδείξαμε το γεγονός ότι στα Δωδεκάνησα, στα Νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Κυκλάδες  ΊΣΧΥΕ ΦΠΑ 7%  ενώ στα Νησιά μας ίσχυε 11%, ως  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ που εκφράζει τα τοπικά συμφέροντα των ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ και τη μικρομεσαία τάξη των...
... επαγγελματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζόμενων στον τουρισμό, το αναδείξαμε  σε κεντρικό θέμα του προεκλογικού αγώνα και ζητούσαμε να μειωθεί και στα Νησιά του Ιονίου. Ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης είχε δημόσια δηλώσει πολλές φορές ότι αργά ή γρήγορα θα το πετύχουμε. Το Δεκέμβρη 2010, με έναν από τους 12 φορολογικούς νόμους των τελευταίων 2 ετών, η κυβέρνηση  ζήτησε και η Βουλή ψήφισε αύξηση του ΦΠΑ, ενώ τη κατώτατη κλίμακα στα Νησιά του Αιγαίου τη μείωσε σε 5%, κάνοντας πιο φτηνό τον τουρισμό στα Νησιά του Αιγαίου και πιο ακριβό στα Επτάνησα. Δυστυχώς κανένας από τους 6 βουλευτές των Επτανήσων (Γκερέκου, Βαρβαρίγος, Μαργέλης, Μοσχόπουλος, Δένδιας, Χαραλάμπους) δεν μίλησε στη Βουλή και δεν ζήτησε εφαρμογή του άρθρου 101.4 του Συντάγματος για νησιωτικές Πολιτικές και την  αναγνώριση ότι και τα Νησιά του Ιονίου ανήκουν στην Ελληνική Επικράτεια ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΠΑ και στα Νησιά του Ιονίου. Το θέμα  «ΦΠΑ 5%  στα Επτάνησα, όπως ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» το συνεχίσαμε δυνατά, το βάλαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έλαβε ομόφωνη απόφαση, το λέγαμε πάντα και παντού, κάναμε και ερώτηση στη Βουλή μέσω του συνεργαζόμενου  ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου. Το αίτημα αυτό το ασπάστηκε και ο βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας, ενώ η βουλευτής …  «Κέρκυρας» Γκερέκου Άντζελα και  το τοπικό ΠΑΣΟΚ έλεγαν μη ζητάτε μείωση ΦΠΑ γιατί … «η κυβέρνησή μου θα το αυξήσει και στο Αιγαίο» !!!.
    Χτες στη συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σαμαράς εξήγγειλε μία καθαρή θέση του κόμματός του για «μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά όπως και στα Νησιά του Αιγαίου».
  Εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε ούτε μικρόψυχοι ούτε μικρόμυαλοι, γι΄αυτό και χαιρετίζουμε τη θέση αυτή και θα  αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να εφαρμοστούν οι Νησιωτικές Πολιτικές που επιβάλλει το άρθρο 101.4 του Συντάγματος, μεταξύ των οποίων και οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
  Η Επτανησιακή Αναγέννηση ήρθε και θα συνεχίσει για δεκαετίες να παραμένει για να καλύψει ένα μεγάλο διαχρονικό πολιτικό κενό στην εκπροσώπηση του Επτανησιακού Λαού.