Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΨΩΜΙΑΔΗΣ:Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ........

                                              …της Ελλάδας
Το πλούσιο βιογραφικό ενός γιου ιερεά που κατέληξε το εθνικό σύμβολο της διαφθοράς φιλοξενεί σε δημοσιευμά της η γερμανική Bild. Λαθρεμπόριο, απαγωγές, δωροδοκία, απάτες και ξέπλυμα χρήματος στο επίκεντρο. Διαβάστε στο NEWS 247 το αφιέρωμα στον Μ. Ψωμιάδη (Pic)
Μεταγραφή για τις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες φαίνεται πως παίρνει ο έγκλειστος στις φυλακές των Σκοπίων, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς η φήμη του έφτασε μέχρι και την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έχει άρθρο με τίτλο:...

... "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας


Συγκεκριμένα, η Bild γράφει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι μια "σχεδόν συμβολική φιγούρα" για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τον γιο ενός ιερέα που κατέληξε να κάνει κάθε τι χωρίς να λογοδοτεί ποτέ.που κατέληξε να κάνει κάθε τι χωρίς να λογοδοτεί ποτέ.
Τον χαρακτηρίζει κάτι σαν θεό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους παίκτες των ομάδων του.
Η γερμανική εφημερίδα θυμίζει μάλιστα το περιστατικό, που είχε καταγγείλει ο Ντέμης Νικολαΐδης, ότι είχε στείλει ομάδα μπράβων να απειλήσουν τον τότε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ότι θα του σπάσουν τα πόδια αν δεν αλλάξει συνήθειες, ώστε να πηγαίνει για ύπνο νωρίτερα.
Στη συνέχεια, η Bild επικαλείται ρεπορτάζ της ΝΕΤ και αναφέρεται στο πλούσιο ποινικό μητρώο του Μάκη Ψωμιάδη: "λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, απαγωγές, δωροδοκία, απάτες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος".
Γι' αυτό, γράφει η γερμανική εφημερίδα, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον αποκάλεσε κάποια στιγμή νονό και θυμίζει ότι παρότι ο Big Mac καταδικάστηκε σε φυλάκιση αρκετές φορές, δεν έχει εκτίσει ποινή ποτέ αφού πάντοτε βρέθηκε μπροστά σε ένα "ελεήμων δικαστή".
Θυμίζει δε την φαρσοκωμωδία τον προγούμενο Σεπτέμβριο στην αποκορύφωση του σκανδάλου των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, όταν συνελήφθη για υπόθεση με παλιές του καταδίκες αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς καν το περιορισμό εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα ως γνωστόν να διαφύγει στα Σκόπια όπου συνελήφθη εκ νέου μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του, την ώρα που έπινε τον καφέ του.
 Μίκα Κοντορούση