Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΒΕΤΙA: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

"Φωτιές" άναψε ο Έλληνας βουλευτής της ελβετικής Βουλής Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, η οποία όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα.
Μιλώντας στην εκπομπή "Έρευνα", στο MEGA, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί "οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι...
... ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου".
Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών
Οι καταγγελίες του κ. Ζησιάδη έφτασαν και στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας ανέφεραν τις καταγγελίες στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο.
Επίσης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι  ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.
Οι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τον υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.
Επίσης, ζητούν να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής με τον Ελβετό ομόλογό του, ώστε να κληθεί ο κ. Ζησιάδης να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Πετσάλνικος: Έχει γίνει ήδη έλεγχος
Ο κ. Πετσάλνικος από την πλευρά του, απάντησε ότι η Βουλή ήδη και πριν τη μετάδοση της εκπομπής στο πλαίσιο του ελέγχου για το "Πόθεν Έσχες" έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.
Επίσης, έχει ζητηθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσκομίσει όλα τα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά "κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών".
ΝEWS247.GR