Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ FOCUS

Άρχισε την Τρίτη η δίκη των αρθρογράφων του "Focus" σχετικά με το δυσφημιστικό για την Ελλάδα δημοσίευμα. Τι ισχυρίζονται οι δικηγόροι του περιοδικού



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν σήμερα οι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι του γερμανικού περιοδικού "Focus", οι οποίοι δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του ...

...Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, ενώ το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού, αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης ,χαρακτήριζε τους Έλληνες "απατεώνες".
Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις, για να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Για τους υπόλοιπους έξι, το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης .
Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, διάφορες ενστάσεις υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν το όλο θέμα μέσα στο πλαίσιο της ελευθερίας του τύπου, τονίζοντας, ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι έχει "ενοχλητικό" περιεχόμενο.
Στην αντίπερα όχθη, ο κύριος Θ. Φραγκάκης χαρακτηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα ως "μεθοδευμένο και κατάπτυστο", ενώ υπογραμμίζει ότι "ισοπέδωνε τα πάντα".
Παράλληλα, υποστηρίζει, ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου "χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες".
News247.gr